dinsdag 4 maart 2008

Britse prins Harry "heeft wel 30 vijanden gedood"

Afgelopen weekeind werd nog bekendgemaakt dat de Britse prins Harry toen hij voor de ISAF diende in de provincie Helmand in Zuid-Afghanistan “wel dertig vijanden heeft gedood tijdens zijn dienst aan het front”. Vanaf de grond stuurde hij drie luchtaanvallen aan.

Dit deed hij in de functie van “Forward Air Controller”, en liet bommen vallen op Taliban vallen.

De prins, die aan het front was in de rang van luitenant, leverde ook vuurgevechten met opstandelingen die zijn buitenpost aanvielen. Hij bediende hierbij een zwaar machinegeweer. Het nieuws moet bij nader inzien toch worden gemeld.

Verschillende bronnen zeiden dat de prins een enorme moed aan de dag legde, en vrijwel dagelijks tijdens zijn NAVO-missie onder vijandelijk vuur van mortieren, raketten en machinegeweren heeft gelegen.

Er wordt gezegd dat ondanks dat hij van koninklijke huize is, hij geen privileges genoot en aan dezelfde gevaren bloot stond als de militairen om hem heen.

Daarnaast wordt beweerd dat de Taliban er lucht van gekregen hadden dat er een hoog persoon was en ze een klopjacht daarop waren gestart.

Omdat zijn verblijf in Afghanistan was uitgelekt, besloten de generaals hem vijf weken eerder naar huis te halen dan was gepland.

Prins Harry heeft ondertussen laten weten “dat hij graag terug wil naar Afghanistan” en zijn vader, prins Charles, heeft verklaard dat hij “trots is op zijn zoon”.

Reacties op forums van kranten en tijdschriften zijn wisselend. Sommigen vinden dat het weerzinwekkende propaganda is, anderen vinden Harry een bijzonder dappere knul.

Geen opmerkingen: